Diş Kaybı Tedavisi

  • Onaylı Tedavi

Diş Kaybı Tedavisi

Diş Kaybı Tedavisi

  • Bir diş kaybının en önemli nedenlerinden biri diş kaybıdır. Yani bir dişinizi kaybetmek diğer dişlerinizi de kaybetmenize yol açabilir. Eksik dişlerin dışında ağızda kalan dişler hem noksan dişin hem de incelen kemiğin desteği azaldığı için zorlanmaya ve zarar görmeye başlarlar. Fazla yüklenme nedeniyle bu dişlerin yeri değişebilir ya da yeni diş kayıpları yaşanabilir.
  • Diş çürükleri, travmalar ya da diş eti hastalıkları da diş kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenlerle dişimizi kaybettiğimizde, dişin bulunduğu bölgedeki kemik, hızla azalarak incelir ve küçülmeye başlar. Zaman içinde çene kemiği o kadar incelir ki aynı bölgeye yeni bir diş yapmak imkansız hale gelebilir. Diş kaybı 30 yaşında da 70 yaşında da olabilmektedir. Bu yüzden ağız hijyenine ve sağlığına gereken özeni göstermeli ve diş hekimi ziyaretlerimizi aksatmamalıyız.
  • Diş kayıplarından kişinin ne ölçüde etkileneceği, hangi dişin ya da dişlerin eksik olduğu, kişinin genel sağlığı gibi birçok faktöre bağlı olarak değişecektir. Eğer birkaç diş birden kaybedilmişse ağız içinde büyük bir boşluk oluşacak ve kayıp nedeniyle yaşanan rahatsızlığın boyutları büyük olacaktır. Bunun sonucu çene yapısının bozulmasına kadar giden ciddi sorunlara yol açacaktır. Çene eklemindeki sorunlar tedavisi ve geri dönüşü çok daha zor olan tedavileri gerektirir.

Zamanla oluşan diş kayıplarından sonra gerçekleştirilebilecek bir diğer tedavimiz protetik diş tedavisi hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Diş Kaybı Nedenleri Nelerdir?

  • Diş kaybı ve yerine yapılacak tedavi planlaması, biz diş hekimleri için çok önemli bir konudur. Çürük, dolgu veya protez yapılamayacak kadar sağlıklı doku kaybı, travma, dişeti hastalıkları, kemik erimesi, kistler ve daha birçok sebepten diş kayıpları yaşanabilmektedir. Ayrıca çekilen dişlerin yerine yeni diş yapılmaması da komşu dişlerin kemik desteğinin azalmasından dolayı kaybına neden olabilmektedir.
  • Eksik dişler eklem hastalıklarına neden olabilecekleri gibi ağızdaki mevcut dişlerin yer değiştirmelerine, kaymalarına, uzamalarına sebep olacaklarından kısa süre içinde yapılmaları gerekmektedir. Ayrıca bu uzama ve yer değiştirmeler, ileride yapılacak implant veya protezler için de sıkıntı yaratabilmektedir.
  • Yetişkinlerde diş eksikliğinin tedavisi için kapsamlı bir şekilde ağız içi ve röntgen ile muayene ettikten sonra hastanın da beklentileri ve kaç diş eksikliği olduğu göz önünde bulundurularak tedavi planı oluşturulur. İmplantlar, diş üstü protezler (porselen, zirkonyum, cam seramik) veya hareketli protezlerle hastalar eksiksiz dişlerle güzel gülüşlere sahip olabilirler.

https://gulseminkocak.com/agizda-olusan-dis-kaybi-sebepleri-nelerdir/

Diş Kaybı Zararlı mı? Diş Kaybının Sağlık Üzerinde Riskleri?

Ayrıca çekilen dişlerin yerine yeni diş yapılmaması sonucu komşu dişlerin kemik desteği azalacağından, bu da yine diş kaybına neden olabilmektedir. Diş kaybı, estetik kaygıların yanında, çene eklemi, dişeti ve sindirim problemlerine neden olabileceği gibi,

Ağızdaki mevcut dişlerin yer değiştirmelerine, aralarının açılmasına, kaymaların uzamalarına alan sağladığından kısa süre içinde yapılmaları çok önemlidir.

Dişte Uzama ve Yer Değiştirmenin Zararları?

Ayrıca bu uzama ve yer değiştirmeler, ileride yapılacak implant veya protezler için de oldukça olumsuz durumlar oluşturmaktadır.

Diş Kaybı Tedavisi Nasıl Belirlenir?

Yetişkinlerde diş eksikliğinin tedavisi için röntgenler ve gerekli durumlarda bilgisayarlı tomografi ile kapsamlı bir ağız içi muayenesi sonrasında, hastanın beklentileri ve kaç diş eksikliği olduğu göz önünde bulundurularak tedavi planı oluşturulur.

Diş Kaybı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

İmplantlar, diş üstü protezler (porselen, zirkonyum, cam seramik) veya hareketli protezlerle hastalar eksiksiz dişlerle, estetik güzel gülüşlere sahip olabilirler.

İmplant, Protez gibi Diş Kaybı Tedavileri Kaç Yaşında Yapılabilir?

Diş İmplantı prensip olarak her yaşa uygulanabilir. Öte yandan erkeklerde 17 – 18 yaşlarında kemik gelişimi tamamlanırken kızlarda kemik gelişimi yaşı 15 – 16'dır. Genç yaşta implant tedavisi olmak isteyen hastaların bunu durumu göz önüne almaları gerekir.

Diş Kaybı Tedavisi Her Yaşta Uygulanabilir mi?

İmplant hemen her yaşa uygulanabilir. Ancak kemik gelişimini tamamlamış olmak ve sistemik rahatsızlık olmaması gibi durumlara hastanın hekimi ile koordineli karar vermesi önemlidir. Protez her yaşta uygulanabilmektedir.

Diş Kaybı Tedavisi Süresi?

İmplant ve protez adeti ve ağız içi duruma göre ortalama 1-3 gün Türkiye’de kalış süresi gereklidir.

Diş Kaybı Tedavisinde Yatış Süresi?

Herhangi bir yatış gerektirmez. Tedavi uygulama sonrası otelinizde konaklayabilir, dinlenebilir, tatilin keyfini çıkarabilir, tarihi ve turistik yerleri gezebilirsiniz.

Diş Kaybı Tedavi Fiyatları Nedir?

Kullanılan İmplantın ve protezin kalitesi, türü,  dayanıklılık süresi, seçilen kliniğe ve hekime göre değişkenlik göstermekle ve toplam maliyet uygulanacak implant ve de protez sayısına göre ortaya çıkmakla birlikte ortalama 600-1500 $ arası implant/protez başı fiyatlar vardır. En doğru planlama için röntgen filminizle birlikte uzman healthinteworld ekibi ilebağlantıya geçmekten çekinmeyiniz.

https://gulseminkocak.com/agizda-olusan-dis-kaybi-sebepleri-nelerdir/

https://memleketimdesaglik.com/tedavi/cene-eklemi-hastaliklari-ve-tedavisi/