Hamilelikte Diş Tedavisi
Hamilelikte Diş Tedavisi Nedir?
Hamilelik sürecinde belirli aralıklarda diş tedavilerini ve rutin diş taşı temizliklerini gerçekleştirmek önemlidir. Ağrı veya acıya sebep olan bir rahatsızlık var ise, bir tedavi programı için süreç belirlenerek ağrı problemi çözümle sonuçlandırılmalıdır. Zira, aciliyeti bulunmayan bazı tedavilerin hamilelik sürecinde gerçekleştirilmesi doğru bulunmamaktadır.
Hamilelikte Dişlerle İlgili Çıkabilecek Problemler
Dişetleri ile ilgili problemler:
Hamilelik boyunca değişen hormon seviyeleri nedeniyle diş etlerinde bazı sorunlar oluşabilir o nedenle hamilelik öncesinde sahip olduğunuz diş eti hastalıklarını tedavi ettirmeniz önem arz etmektedir. Aynı zamanda hijyene özen gösterilerek diş etleri kontrol altında tutulmalıdır. Aksi halde erken gerçekleşen bir doğum ve kilo problemi bulunan bebek riski meydana gelebilir. Herhangi bir sorun meydana gelmese bile, detaylı diş taşı temizliği muhakkak yapılmalıdır, hijyen eğitimine ayrıca özen gösterilerek fırçalamanın nasıl yapılması gerektiği öğrenilmelidir.
Hamilelikte karşılaşabileceğiniz diş ağrısı problemleri için lütfen bizimle iletişime geçin.
Hamilelikte karşılaşabileceğiniz diş ağrıları için lütfen bizimle iletişime geçin.
Hamilelikte Diş Tedavisi ve 20 Yaş Dişleri:
Bunlar yıllarca problem çıkarmadan durabilir. Eğer çevresinde dişeti cebi olan, gömük yada yarı gömük veya üstü gıda artıklarıyla kaplı ve çürümeye başlamış bir 20 yaş dişiniz var ise, hamilelik öncesinde tedavi ettirilmesi gerekmektedir. Zira şiddetli bir ağrı veya iltihaba sebep olabilmektedir. Bunun tedavisi ancak antibiyotik, röntgen veya dişin çekilmesi ile gerçekleşmektedir.
Hamilelikte Diş Tedavisi ve Diş Çürükleri:
Ufak tefek çürükler 3 ila 6’ıncı ay arası rahatlıkla yapılabilir. Size biraz bile olsa rahatsız eden çürük dişiniz veya sorunlu dişiniz bulunuyorsa hamilelik öncesinde tedavi olmanız büyük önem arz etmektedir. Hamilelik süresi içinde 3 aylık aralıklarla hekiminize kontrole gitmeyi unutmayınız.
Hamilelikte karşılaşabileceğiniz diş ağrıları için lütfen bizimle iletişime geçin.
- Enfeksiyon alabileceğiniz tüm ortamlardan uzak durun.
Bir enfeksiyon ya da virüs kaynaklı olarak ateşiniz yükselirse kanınızda ki kalsiyum ve fosfor tuzlarının dengesi bozulabilir. Bu durum bebeğinizin oluşmakta olan diş yapısı sağlığını bozabilir. - Doktor verse dahi mümkün olduğunca tetrasiklin içeren antibiyotik kullanılmamalıdır.
Tetrasiklin oluşan süt dişlerini ya da diğer dişleri lekelendirir ve sürdüklerinde renklerinin bozuk olmasına sebep olur. Artık doktorlar bu antibiyotiği pek kullanmamaktadırlar. - İyi beslenin.
Bu her açıdan olduğu gibi çocuğunuzun diş sağlığı açısından da çok önemlidir. - Önemli olan bir başka nokta ise, anne adayının erken doğum yapması durumunda çocuğun dişlerinin de bundan etkilenmesidir.
Hamilelikte karşılaşabileceğiniz diş ağrıları için lütfen bizimle iletişime geçin.